top of page

Síndrome de l'Aniversari

La Síndrome de l'Aniversari fa referència a les memòries i informacions presents en l'inconscient familiar d'un clan que s'activen i es repeteixen cíclicament coincidint amb dates, esdeveniments significatius o situacions concretes.


L'inconscient no distingeix entre avui, ahir o fa anys. De fet, ho viu tot en present, l'aquí i l'ara. De manera que, després d’haver succeït un fet traumàtic, pot passar que cada vegada que visquem situacions similars, l'inconscient ens activi en el record, les mateixes sensacions experimentades durant la primera vegada. Aquesta memòria inconscient es transmet de generació en generació fins a quedar resolta per algun familiar del clan.

No obstant això, la Síndrome de l'Aniversari també està vinculada a dates, edats o esdeveniments dolorosos, no desvelats o traumes en l'inconscient familiar.

No oblidem que la Síndrome de l'Aniversari està relacionada amb aniversaris o edat cronològica de les persones, és a dir, membres d'una mateixa família que arriben a una edat determinada, els succeeixen coses similars (malalties, canvis de feina, divorcis...). Per exemple, noies que es queden embarassades a la mateixa edat que tenia la seva mare quan elles van ser concebudes.


Així doncs, és important conèixer quan han tingut lloc els esdeveniments familiars associats a traumes o canvis emocionals; a quina edat o en quins moments de la vida els nostres avantpassats van haver de fer front a situacions complicades que nosaltres podem arribar a repetir.
Comments


bottom of page