top of page

Els pares i les arrels familiars

Saps el paper que juguen les teves arrels familiars a la teva vida?


Metafòricament, les persones ens podem comparar amb un arbre, doncs compartim més similituds de les que ens pensem. De la mateixa manera que l'arbre extreu nutrients de la terra, gràcies a les seves arrels, part de la nostra identitat deriva de les arrels familiars formades pels membres del nostre clan.


Tant se val com fossin els teus avantpassats eren rics o pobres, malalts o sans, violents o pacifistes, treballadors o mandrosos, feliços o infeliços, etc. Tots ells han fet una cosa a la perfecció: TRANSMETRE’T LA VIDA. I a partir d’aquí, no jutgis res més, només agraeix, tu no saps les dificultats que varen haver de transitar al llarg de la seva vida!. Segurament, nosaltres en el seu lloc i les seves circumstàncies haguéssim fet el mateix.


Inconscientment reproduïm certs destins d'avantpassats que potser no havíem conegut. Aquesta és la manera d'honrar la nostra pertinença al clan, encara la càrrega que portem ens dificulti la nostra evolució.


No obstant, la millor manera d'aprofitar les nostres arrels familiars, sense haver de reproduir tràgics destins, és reconèixer el que va ser, acceptar els nostres pares tal com són, deixar-los les seves càrregues, agrair-los el que van poder donar, donar-los un lloc en els nostres cors i després fer alguna cosa bona en el seu honor. Si hi ha hagut violència, abús, falta, desequilibri, depèn de nosaltres com a adults fer-hi front a través d’alguna psicoteràpia acompanyada de constel·lacions familiars.


Tot i que ens costi d’entendre, els nostres pares han estat perfectament imperfectes pel pla de vida i les ensenyances que nosaltres veníem a aprendre en aquesta vida.

Si només per la vida que han transmès, només hi ha una paraula per dir-los: GRÀCIES. Recordem una vegada més que la gratitud és AMOR, i l’amor SANA.


Si t’interessa entendre les teves arrels familiars, viure-les des de la pau i la comprensió des del teu adult, llavors les constel·lacions familiars t’oferiran un món de possibilitats i canvis positius a la teva vida.


コメント


bottom of page