top of page

Flors de Bach pels més menuts

Updated: Jan 8, 2023

Flors de Bach, a partir de quina edat?

Les flors de Bach són conegudes pel seu ús en adults. Però, és possible donar essències florals a un nen? Doncs sí! Les flors de Bach es poden utilitzar a qualsevol edat, fins i tot en nadons.

Cal administrar flors de Bach sense alcohol per a nadons, així com per a dones embarassades o en període de lactància.


Com administrar les Flors de Bach als nens?

La dosi de Flors de Bach és la mateixa per a nens que per a adults: s'aboquen 4 gotes del preparat floral sota la llengua o bé en un got d'aigua amb poca mineralització o suc de fruita. El nen beurà d'aquesta barreja tant com sigui possible en petits glops. També, és recomanable que els preparats florals per als nens no portin alcohol.

Una altra possibilitat d'administració és aplicant les gotes a una zona de pell fina (llavis, temples, canells o darrere de les orelles).

Si el vostre fill ja no és un nadó i ha de prendre flors de Bach durant un període de temps més llarg, és recomanable triar el mètode següent: una ampolla de pipeta de 30 ml. Feu que el nen prengui 4 gotes sota la llengua d'aquesta barreja almenys 4 vegades al dia (16 gotes en total).

La durada és simple: si el trastorn de l'estat d'ànim persisteix prou temps, feu que el nen prengui les gotes fins que es restableixi el seu equilibri psíquic. Els nens saben intuïtivament quan ja no necessiten prendre més floral.

Recorda que el tractament floral de Bach mai no ha de substituir el pediatre.


Quines flors són adients per a nens i adolescents?

Les flors de Bach poden calmar les emocions temporals de nens i adolescents (ansietat, ràbia, estrès per un control o examen ...), així com les emocions que perduren. Per triar les essències florals més adequades, intenteu desxifrar l'estat d'ànim del vostre fill. Per fer-ho, parleu amb ell per entendre els seus sentiments, permeteu-li posar paraules o imatges a les seves emocions (dibuixos, mims...).

Trobareu fórmules dels florals per promoure la concentració, per millorar el rendiment escolar i motivar a fer els deures, o per calmar un enrenou. No hi ha risc d'addicció.


Kit bàsic de Flors de Bach per a nens i adolescents:

Aquest és un recull bàsic de florals que es poden combinar amb d'altres flors que no es troben en aquest kit. Cada cas és particular i cal consultar amb un terapeuta floral. Veiem-ne doncs, alguns exemples:


ESTUDIS:

· Hornbeam ajuda el nen esgotat pel seu ritme escolar, aclaparat per la seva càrrega de treball.

· Chestnut Bud per mantenir-se atent i concentrat i accelerar l’aprenentatge. També calma la xerrameca mental.

· Clematis per a un nen molt somiador, amb gran dificultat per concentrar-se, prefereix la solitud. Aquesta flor pot ajudar-lo a recuperar vitalitat i interès pel seu entorn i a treure'ls de la indiferència o l'apatia.

· Chestnut Bud ajuda a aprendre de cada experiència, veure les coses objectivament i avançar a la vida. Per exemple, si els seus resultats acadèmics es caracteritzen per errors descuidats a causa de la falta de concentració.

· Elm ajuda al vostre fill a recuperar la confiança durant els períodes d'exàmens. Funciona molt bé en el nen o adolescent que entra en pànic davant la idea de suspendre una prova o un examen, o que tendeix a desanimar-se.

· Larch si el vostre fill no té prou confiança o por al fracàs, es nega a realitzar determinades activitats.

· Walnut és una ajuda valuosa en cas de canvi o novetat en la vida del nen (tornada a l'escola, trasllat, canvi d'escola, sortida al casal d'estiu, primera etapa, arribada d'un altre nen ...).


INSEGURETATS I PORS:

· Aspen és l'elecció correcta per superar curts períodes d'ansietat. Aspen és especialment aplicable en nens que es desperten a la nit per malsons o que no els agrada dormir a les fosques. Pors desconegudes.

· Mimulus pot alleujar aquests trastorns de pors conegudes o aversió a situacions o concretes: cita amb el dentista o la repulsió per certs animals, por a la foscor, a l’aigua, etc.

· Rock Rose intervé en cas de terrors nocturns, malsons ocasionals però violents. Aquest elixir s'ha de prendre en el moment de despertar-se per calmar ràpidament el pànic.

· Holly quan arriba un germà petit, no és estrany que l'esdeveniment feliç provoqui gelosia i enveja contra el nounat. Holly + Walnut por ajudar a alleujar la situació.


NERVIOSISME I EXCÉS D’ACTIVITAT:

· Verbain ajuda al nen que està ple d'entusiasme i activitat, de vegades xerraire i nerviós. Aquest remei calma la inquietud perpètua i a dormir amb més facilitat.

· Impatiens és la flor gran per ajudar al nen "remolí" a calmar-se, i a gestionar el seu esclat i alta velocitat d'acció.


CARÀCTER:

· Beech és la flor del perfeccionista i del crític. Calma la necessitat de perfecció i la síndrome de "mai feliç". Si el nen és ell mateix, Roch Water l'ajudarà a recuperar més flexibilitat cap a ell mateix i els altres.

· Chicory ajuda a integrar-se a l'entorn en què es troba el nen i desprendre's una mica de casa seva. Com durant una primera separació de mare i pare o a l'inici del curs escolar.

· Heather quan el vostre fill demana una atenció excessiva, parla sense interrupcions, necessita un públic, presumeix o no simpatitza amb els altres ni amb els animals. La flor li donarà una major sensibilitat cap als altres i trencarà la fixació cap a ell mateix.


URGÈNCIES I RESCAT:

· Rescue Remedy, per a xocs o traumes, físics o emocionals. El Remei de rescat s'utilitzarà com a primera línia immediatament després del xoc. Si l'esdeveniment es remunta una mica o va tenir lloc lluny de la família, podeu utilitzar l'estrella de Betlem que l'ajudarà a superar el xoc i el dolor. També, hi és amb pomada per a cops, picades d’insectes i dolors.


Si necessites Flors de Bach pel teu fill/a, et puc preparar el floral adaptat a les seves necessitats!


o Esther Ferrer

o Tel/Whatsapp: 669 07 38 72

o Consultes: Online i Presencials a Figueres (Girona)Comments


bottom of page