top of page

Flors de Bach i les emocions

Updated: May 13, 2023

Les Flors de Bach, un tresor ben trobat!

Arran de molts anys de treball, les flors de Bach van ser creades per ajudar-nos a gestionar les nostres emocions negatives. Deuen el seu nom al metge anglès Edward Bach. Segons ell, "mentre l'ànima, el cos i l'esperit estiguin en harmonia, res no ens pot afectar".


Origen de les flors de Bach

Les flors de Bach van néixer de la mà del Dr. Bach, el qual va estudiar diferents comportaments i emocions negatives (por, neguit, estrès, ansietat...). Segons ell, hi ha 38 comportaments diferents, dividits en 7 categories diferents: por, desànim, incertesa, hipersensibilitat a la mirada dels altres, falta d'interès pel present, sentiment de preocupació excessiva per la felicitat dels altres i solitud. El Dr. Bach va formular 38 essències diferents, cadascuna dirigida a una situació emocional concreta. L'objectiu: ajudar-nos i donar-nos les claus per afrontar les nostres emocions negatives.


Com utilitzar les flors de Bach?

Les flors de Bach són aptes tant per a adults com per a nens i fins i tot animals. Aquestes essències es poden prendre, en format comptagotes, esprai o en complex d'emergència (rescat de flors de Bach). Es consumeixen directament 4 gotes a sota la llengua, o també es poden diluir en un got d'aigua, 4 vegades al dia. En total, estem parlant de 16 gotes al dia.

Aneu amb compte, però, és important seguir les recomanacions que es donin durant la prescripció (quantitat i freqüència de les ingestes), ja que depenent de les vostres necessitats i de les flors de Bach que utilitzeu, aquesta informació pot variar. En segons quines circumstàncies, també podem combinar el floral personalitzat amb el floral de Rescat (Rescue Remedy). Sempre és més recomanable prendre unes flors de Bach personalitzades segons el teu caràcter i les teves circumstàncies personals del moment en què et trobes, a utilitzar una fórmula floral estandarditzada, on potser et mancaran les essències florals que més requereixes i et podrien beneficiar.

Les flors de Bach són un remei molt econòmic per elevar el teu estat d’ànim i també per acompanyar emocionalment qualsevol malaltia juntament amb la medicació prescrita pel teu metge de capçalera. Les flors de Bach no causen efectes secundaris i són completament compatibles amb qualsevol medicació. (Previ a la seva ingesta, es recomana sempre consultar-ho amb el metge).


Quan de temps dura un tractament?

La durada del tractament depèn de cada cas, és molt diferent prendre les flors per un fet puntual, com pot ser preparar i estudiar unes oposicions, que algú que necessiti treballar una emoció o un tret caracterològic de personalitat. Quan volem treballar un tret de personalitat el tractament pot durar mesos fins i tot un any. Cada mes, es van modificant i afinant les flors que necessita la persona fins que estigui emocionalment més bé.

Si necessites un tractament personalitzat de flors de Bach, pots posar-te en contacte amb mi mateixa i junts trobarem les flors que et fan falta en aquest moment.
留言


bottom of page